ONTWERP

Modern, klassiek of landelijk? Strakke lijnen of een natuurlijk verloop? Voetballen of relaxen? Samen maken we een tuinontwerp waarbij sfeer en functionaliteit goed in evenwicht zijn. Uw wensen omzetten tot een mooi ontwerp en het realiseren van de tuin is een uitdaging die wij graag aangaan!

Inspiratie voor het ontwerp zijn uw persoonlijke wensen maar ook de kleur en stijl van uw huis, uw woonomgeving en de schaduw en zon in uw tuin.

Omdat een tekening op papier nog ver van de werkelijkheid staat, werken wij met 3D animaties. De werkelijkheid wordt hiermee iets dichterbij gebracht. Zo krijgt u een overzichtelijk beeld en ruimtelijk gevoel bij het ontwerp van uw tuin. Uw tuin wordt gezien als een verlengstuk van uw huis. In het ontwerp wordt ook uw huis opgenomen, zodat de mogelijkheid bestaat om vanuit uw huis het zicht op de toekomstige tuin weer te geven.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen en dromen met ons door te spreken!

De weg naar het ontwerp

Orienterend gesprek
Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Tijdens dit gesprek vormen we een helder beeld van uw wensen en mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan:

 • Een moderne, klassieke of landelijke tuin met strakke lijnen of een natuurlijk verloop;
 • Een tuin waarin u zelf lekker kunt tuinieren of juist een onderhoudsvriendelijke tuin;
 • Of de tuin kindvriendelijk moet zijn;
 • Een lichtplan voor de tuin;
 • De mate van zon en schaduw in de tuin;
 • Of er vergunningen moeten worden aangevraagd;
 • Zijn er gezamenlijke aanpassingen met uw buren;
 • Beschikt u al over een maatgevende tekening van uw perceel;
 • En wat uw beschikbare budget is.
 • Zijn uw wensen en dromen niet zo uitgebreid maar wilt u wel een fantastische tuin, dan verras ik u graag met een origineel ontwerp.

  Inventarisatie
  Bij de inventarisatie is de maatgevende tekening van uw tuin van groot belang. Beschikt u niet over een maatgevende tekening, dan zal de tuin opgemeten worden. Tevens worden er foto's gemaakt van de huidige situatie. De foto's zijn nodig om een passend ontwerp te maken en leuk voor later.

  Ontwerp presentatie
  Uw ontwerp wordt aangeleverd op papier met diverse tuinaanzichten. Tevens komen wij het ontwerp persoonlijk toelichten, waarbij u vragen kunt stellen en het ontwerp eventueel nog kunt aanpassen. Bij goedkeuring van het ontwerp wordt de offerte voor u opgemaakt.

  In het ontwerp wordt rekening gehouden met de locatie en de groeiwijze van de beplanting. Echter wordt het definitieve beplantingsplan pas gemaakt na aanleg van de tuin, als u een beter beeld heeft van de tuin en makkelijker uw wensen kunt aangeven.

  Kosten ontwerp
  Alle gesprekken zijn vrijblijvend. Aan een ontwerp van 'Hoveniersbedrijf Tuin Zorg' zijn kosten verbonden. De kosten voor een ontwerp hangen af van de grote en huidige staat van uw tuin en kunnen vooraf geoffreerd worden. Bij een akkoord op de offerte van de realisatie ontvangt u 50%van de ontwerpkosten retour!